Skip to main content

Terapi i børnehøjde

I nogle familier kan hele familiens mistrivsel give sig udslag i, at et barn eller et ungt mennesker bliver det familiemedlem, som vi med et fagligt udtryk kalder symptombærer. En symptombærer er det familiemedlem, der tydeligst viser symptomer på og reagerer kraftigst på hele familiens mistrivsel. Det er uendelig hårdt at være symptombærer, og det er sårbart at være den forælder, som rækker ud til et professionelt menneske efter hjælp til at øge barnets og familiens trivsel.

Når jeg bliver kontaktet af et forældrepar, der ønsker, at jeg tager jeres barn eller unge menneske i individuel psykoterapi, betinger jeg mig altid, at første møde sker ved en konsultation, hvor hele familien deltager.

Her opbygger vi sammen den grundlæggende tillid, som gør, at vi kan tale om det, som opleves svært. Her er det vigtigt at understrege, at I som forældre også må være indstillet på selv at arbejde med årsager, sammenhænge og forløsning, når jeg tager jeres barn eller teenager i terapi.

I tilfælde, hvor jeres barn eller teenager reagerer kraftigt, og du som forælder henvender dig med et ønske om terapi i børnehøjde, opstår der ofte en klarhed under sessionen om, hvordan vi sammen tager os kærligt af familiens udfordringer.

  • Er det barnet, som har brug for sit eget vækstfremmende frirum?
  • Er der tale om relationelle udfordringer, som bedst løses i samspil med forældrene?
  • Finder vi sammen frem til, at der skal laves en kombination af terapi i børnehøjde og nogle sessiner for hele familien?

Uanset hvad der sker ved første møde, finder vi den rette løsning for netop jeres unikke familie.

Når jeg mødes professionelt med børn og unge, sker det i et særligt rum af kreative processer. Smukt er det at se mennesker - store og små - slippe det, som begrænser deres relation, så de kan slutte fred med sig selv, familien og med verden.

I fortjener alle, at livet igen bliver en leg. Allerede under første session skaber vores kontakt og dialog en gensidig forståelse af, hvilken vej forløbet naturligt bevæger sig. Det sker, at vi efter det indledende møde oplever, at det er mest meningsfyldt at tage jeres barn eller teenager i individuel terapi. Men det sker altså også, at forløsningen i familien peger mere i retning af, at I også som forældre må tage arbejdstøjet på og bidrage til at løfte trivslen i familien.

Vækst i dine relationer via kærligheden til dig selv

FOREDRAG

Kærligheden til dig selv er din vigtigste relation. Oplever du, at det til tider er nemmere at møde andre kærligt, end det er at give og nære en kærlig relation til dig selv? Der findes en nænsom, favnende og smuk vej. Kærligheden lever nemlig i hvert et skridt, du tager.

KONTAKT MIG FOR AT HØRE MERE

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.