Skip to main content

Gruppeterapi

Gruppeterapi og andre udviklingsterapeutiske processer

Gruppeterapi kræver, at alle deltagere møder hinanden respektfuldt og kærligt

Gruppeterapi kan med fordel bruges af de fleste mennesker. 

Noget af det særligt virksomme ved gruppeterapi handler om det faktum, at alting forstærkes i en gruppe. Den udviklingsproces, du allerede har i gang eller måske overvejer at starte på, får i de fleste tilfælde ekstra energi, når arbejdet understøttes af en gruppe med de samme udfordringer, problemer og mål. I gruppen skærpes dine indtryk, og du oplever med dybere alvor, tager virkeligheden længere ind og oplever typisk en højere grader af nærvær.

Som gruppefacilisator og terapeut er det min opgave at strukturere forløbet og skabe et naturligt og respektfuldt flow i det fælles rum. Der opstår en særlig energi i det fællesskab, som du og gruppens øvrige medlemmer skaber.

Stemningen føles særligt konkret og nær, når du inviteres med på dine rejsefællers udviklingsrejse. Fællesskabet består også i at se og blive set af flere i en fælles proces. Det kan vække en række følelsesmæssige reaktioner og tanker hos alle deltagere. Det kan blive en gave for dig, en mulighed for vækst, som du kan tage imod og lade pulsere med dig under terapien og skabe styrke i dit liv.

Mange, som deltager i gruppeterapi, har et særligt godt udbytte, når gruppeterapien bliver kombineret eller suppleret med individuel terapi.

Fortroligheden, tavshedspligten og den gensidige respekt for hinanden er en af drivkrafterne i gruppeterapi, og alle forventes at efterleve dem i dyb seriøsitet. Der er tale om et dybt og sårbart, personligt arbejde og de mellemmenneskelige processer, støtter jeg på en sådan måde, at møder vi evt. projektioner, italersætter jeg dem, så jeg sikrer, at ingen efterlades med følelsen af personligt ansvar, skyld eller skam.

Er du i tvivl om, om gruppeterapi er det rette for dig? Så er du altid velkommen til, at ringe mig op eller kontakte mig via linket nederst på siden. Så kontakter jeg dig, og vi kan vende dine tanker, og du kan blive afklaret i dit valg.