Skip to main content

Gruppeforløb med Balance i Livet

Tillid, tryghed og kærlig respekt for hinanden og det som vi deler, er meget vigtigt.

Når du vælger at følge et gruppeforløb hos mig, vil der uanset temaet være et fælles formål – vi mødes om at arbejde terapeutisk, og målet er, at du oplever større balance i samspil og relation med både dig selv og de øvrige deltagere.

Vi mødes i et procesorienteret forløb, hvor jeg skaber rummet og rammerne i forhold til, det på forhånd formulerede tema. Der vil i forløbet være fokus på det som rører sig i dig og din individuelle proces.

Samtidig opstår der et naturligt samspil med dine gruppefæller, og deres processer kommer naturligvis også til at være centrale. I vil sammen opleve, hvordan spejlingen i og samspillet med andre skaber grobund for vækst.

Alle bliver I vidner til hinandens personlige rejse. Det bliver en smuk gave, et vidnesbyrd, som skaber respekt og forståelse hos alle som vil se, hvordan du slipper, ikke længere brugbare mønstre og lader kærlig læring og smuk vækst tage plads i dig.

Forandringen spirer indefra og ud og dyrkes udefra og ind. Det vil opleves meget rørende og dybt at dele udviklingsrejse med hinanden – nye relationer kan blomstre og gro.

Personligt udbytte og nye indsigter med gruppeterapi!

I din personlige proces kan du også opnå en vigtig gave ved at deltage i gruppeprocesarbejdet. De temaer, der udspiller sig i forhold til resten af gruppen, vil ofte være genkendelige for dig og skabe læring, som kan blive brugbart i dit eget liv.

Det er generelt meget givende for os mennesker, at inddrage problematikker fra hverdagens relationer til andre mennesker.

Kendte spørgsmål og svar, som er relevante før du indgår i et gruppeforløb

Jeg synes at du arbejder med mange forskellige slags misbrug i samme gruppe? Er vores udfordringer ikke alt for forskellige?

Uanset hvad der er dit stof, vil du i gennem gruppeforløbet opdage, erkende og forstå din egen indre afhængighedsstruktur og ved at spejle dig i de andres historie vil du forstå de smerter som ligger bag, uanset om du er afhængig af hash, piller, alkohol, stoffer, mad, sukker, idræt, skærme, porno, sex eller.

Jeg er nervøs for at møde nogen som jeg kender på forløbet - hvordan kan jeg være sikker på at det ikke sker?

Jeg sætter mig ind i din historie på forkant og vil naturligvis gøre mit yderste for at undgå at der skulle opstå et sådan sammentræf. Hvis jeg bliver obs på at to har fælles relationer, vil jeg på forhånd tale med personerne og løse situationen til alles bedste.

Hvad er det for nogle mennesker, som jeg kan møde på et gruppeforløb? Jeg er et helt almindeligt menneske og bliver lidt utryg over hvilke typer jeg kan møde?

Deltagerne i vores fælles gruppeforløb er alle mennesker med en historie. Jeg understreger, at alle deltagere har et erkendt misbrug, hvilket betyder, at alle er bevidste og har truffet et valg om, at ville ændre deres nuværende situation og ønsker at slutte fred. 

Du skriver at det er en forudsætning at jeg allerede er i individuel terapi? Er det en ulempe, hvis jeg går hos en anden terapeut end dig?

Du kan sagtens gå i terapi hus en anden terapeut end mig. Du vil udvikle dig undervejs og kan derfor tage dine nye erkendelser med dig videre til din egen terapeut og se dybere ind i smerten, sammen med hende/ham.

Jeg er ikke i tvivl om din tavshedspligt, men kan jeg stole på at de andre i gruppen ikke fortæller deres venner og familie om mig og mine udfordringer?

Alle er i samme situation og jeg vil gøre en del ud af at understrege tavshedspligten og sikre mig, at den respekteres og tages dybt alvorlig. Jeg vil bede alle skrive under på den.

Hvis jeg nu ikke kan komme på alle de aftalte mødegange, er det så dumt at melde mig til?

Det er bestemt ikke dumt at melde dig til.  Hvis du må springe en enkelt gang over, men det vil gi` bedst mening at forsøge at få det til at passe, så du oftest er med. Min erfaring er at man som deltager gør alt for at tilpasse sin kalender, når man først mærker at der sker en udvikling.


Livsglæde, personlig vækst og kærlig energi igennem gruppeterapeutiske processer.

  • At føle dig set, hørt og forstået af flere og af andre end mig som terapeut.
  • At møde vidner som følger din proces og bemærker dine forandringer.
  • At dele og blive støttet i at være på rette vej.
  • At opleve et fællesskab, en genkendelse – spejlinger for dig, i dig, i dine rejsefæller og mærke at du ikke er alene.
  • At føle dig støttet til forankring i din virkelighed – bliver mødt, støttet og møde oprigtige menneskelige tilbagemeldinger, fra hjerter som selv kender til denne rejse