Skip to main content

Familieterapi

Når små og store hjerter smerter, og barnetroen lider last.

Der kan være meget på spil i en familie, hvad enten der er tale om en sammenbragt familie eller en familie med mor, far og børn. Familier lever generelt en travl hverdag og bestsår ofte med flere børn, der hver især har modsatrettede behov og ønsker. Derfor kan det nogle gange være vanskeligt at være den forælder, du helt sikkert drømmer om at være.

Måske har kvaliteten i jeres kommunikation mellem barn og voksen ikke den nærvær, ro og omhyggelighed, som er så afgørende for at gøre en vigtig og vanskelig samtale konstruktiv. Min vigtigste opgave som familieterapeut er her at være nærværende og hjælpe til at give jeres samtale den nødvendige kvalitet.

I samspillet med børnene er det altid dig som forælder, der har det endelige ansvar for kvaliteten af samværet. Det er derfor en rigtig, ansvarsfuld og kærlig handling at invitere din familie med i terapi, hvis der er familiemedlemmer i jeres familie, der ikke trives, eller hvis der er elementer i familielivet, I har brug for at blive tale om og måske handle på. Med min som familieterapeut på sidelinjen.

Grunden til, at familier vælger et forløb i familieterapi, kan være mange, men typisk gælder det, at vanskelighederne er blevet så store og svære at tale om i familien, at hjælp til samtalen udefra er den bedste løsning.

Temaerne i familieterapi kan være trivsel efter en skilsmisse, livet i en sammenbragt familie, psykosociale udfordringer, sorg og tab, angst eller depression, afhængigheder, relationelle vanskeligheder i familien eller i livet generelt og alt muligt andet, som påvirker din families trivsel på en sådan vis, at familieterapi bliver vejen frem.

I familieterapi er det kærligheden og de kærlige relationer i jeres familie, der er udgangspunktet for vores samtale. De kærlige relationer er vej til forandringer og udvikling. Også i situationer, hvor de kærlige følelser kan være svære at få øje på. Eller når magtesløshed, frustration, vrede eller de sårede følelser fylder mere end kærligheden.

Jeg tilbyder professionel rådgivning til at tackle konkrete problemer, som kan være opstået akut, eller som har ligget under overfladen i familien over længere tid.

Metoderne adskiller sig fra hinanden, da der ved familierådgivning er fokus på at rådgive i forhold til et konkret problem, men vi ved familieterapi har fokus på det generelle samspil i familien.

Uanset metode mødes du og din familie mødes med mig, og igennem dialog får vi sat ord på og belyst, hvad der kommer i spil for den enkelte og for familien som helhed, når problemerne opstår.

Når små og store børns hjerter smerter – og barnetroen lider last

FOREDRAG

Den dag, du træf et valg om, at du ville være forælder, forandrede dit liv sig for altid. Jeg tror, at vi kan være ret enige om, at der dén dag flyttede et væsen ind i dit liv, som du for altid har fået en helt særlig kærlighedsrelation til.

Sammen med kærlighedsrelationen fulgte der måske også et væld af bekymringer med? Måske er den første tid gået ret godt, og måske går det fortsat ret godt og måske ikke…

Hvordan forhindrer du dit barn i, at ”blive smittet” af dine eventuelle sår på sjælen?   Som dit barn vokser sig større, følger frigørelsen fra dig, og dit barn søger mere og mere uden for jeres relation og får flere og flere erfaringer uden for familien.

Måske sidder du nu og har oplevet, at dit barn har mødt smerte, fået sår på sjælen, som det ikke var muligt for dig at forhindre. Hvordan kan dansen i livet være så let og så levende som muligt? Hvordan viser du dit barn kærligt på vej, og hvordan rummer du barnets smerte?