Foredrag, temaaftner og kurser med Balance i livet

Når budskabet skal helt ud over scenekanten

Jeg har noget på hjertet

Vi såres i relationer og vi heles i relationer. Derfor har jeg lavet en række foredrag der dybest set handler om, at hele relationen til os selv og til andre.

Jeg har bred solid faglighed, og styrkende personlig indsigt og jeg gør både brug af mine personlige indsigter og min faglige baggrund, i min formidling. Jeg kan balancere det alvorlige med det humoristiske og er tydelig som formidler, af meningsfyldte budskaber.

For mig betyder det noget at sprede god energi, reflekterende tanker og lyst til forandring….

Ønsker du at jeg kommer ud i din institution, din forening eller til dit selskab og inspirerer omkring forskellige relationelle temaer? Så er det muligt, at kontakte mig hvad enten du ønsker at booke mig til et foredrag, en temadag eller har et personale som du ønsker skal inspireres!

Mette Andersen

anbefaler v. Charlotte Østerbæk

Jeg har været så heldig at deltage i et foredrag af psykoterapeut Charlotte Østerbæk. Temaet hedder “Vækst i dine relationer via kærligheden til dig selv”. Charlotte deler ud af sin viden og livserfaring på bedste og kærligste vis. Hun er indlevende, rolig, udstråler og udsender kærlighed og forstår at inddrage mennesker omkring hende. Jeg vil til enhver tid anbefale andre at deltage i foredrag ved Charlotte”

Mange hilsner Mette Andersen

Lena Jensen

anbefaler v. Charlotte Østerbæk

Jeg har været til foredrag ved Charlotte Østerbæk og gik fra en skøn aften, med en god og varm følelse, fordi hun fylder rummet på sin egen dejlige måde. Aftenen var fyldt med stof til eftertanke. Når jeg deltager i noget sådan, er der noget jeg husker for en stund og andet som hænger ved. Jeg har tænkt meget over Charlottes pointe med at handle i “sin væren” fremfor i “sin gøren” for på den måde at være god ved sig selv og stoppe op fremfor altid at drøne afsted som en maskine. Jeg kan afsløre, at det virker .

Venlige tanker Lena Jensen

Kontakt og hør mere

Ring til mig, hvis du uforpligtende har nogle tanker som du gerne vil vende.

Telefon

40 21 75 71

Mail

info@charlotteoesterbaek.dk

Aktuelle foredrag

1. Vækst i dine relationer via kærligheden til dig selv.

Kærligheden til dig selv er din vigtigste relation. Oplever du, at det til tider er nemmere at møde andre kærligt, end det er at give og nære en kærlig relation til dig selv? Der findes en nænsom, favnende og smuk vej. Kærligheden lever nemlig i hvert et skridt du tager. Desværre sker det alt for ofte, at vi mennesker bliver ”lidt væk fra os selv”. Vi træder andres skridt i forsøget på, at blive mødt kærligt. Sandheden er, at du må starte med at skabe præcis det samme forhold til dig selv som du ønsker må blive skabt og vækste i dine relationer.

Kom til en inspirerende temaaften og mærk hvordan kærligheden til dig selv og dine relationer, igen kan pulsere.

2. Kærligheden til dig selv og din krop -uanset størrelse.

Jeg har skammet mig, følt mig skyldig og skældt ud, på mig selv og på min krop – Jeg havde ondt i min sjæl og jeg dulmede mine følelser med sukker. Dengang elskede jeg ikke mig selv og min krop. Jeg følte mig tung, trist og træls- smilede udenpå og græd indeni.

I dag holder jeg af mig selv, min krop – hver en bule, hver unikke detalje, som fortæller en historie, om mit liv og ”det menneske jeg dybest set er”.

SIG JA TIL KÆRLIGE, DYBE, NÆNSOMME OG RESPEKTFULDE MØDER MED DIG SELV.

Det er muligt at finde din vej væk fra kampen og kritikkeren, som hvisker underkendende ord i dit øre! Det er tid til at slutte fred med dig selv, tid til at stoppe med at fixe, forandre, kontrollere og kæmpe dig gennem diverse projekter. Jeg tror på at noget af det der kan forhindrer os i at møde os selv kærligt, handler om tidlige smertefulde erfaringer og det er her vi skal tage os nænsomt af os selv.

Jeg ved det og du ved det også… Forandringen skal ske indefra og ud.

Som Menneske, Krops- og Psykoterapeut, tidligere vægtkonsulent og via kærligheden til mig selv, formidler jeg den dybere årsag til hvor disse overbevisninger kan have sat sine rødder og viser dig hvordan mulighederne for indre vækst kan starte.

Så slut fred med skyld, skam og skældud og forelsk dig i den du virkelig er – Fordi du er dejlig.

3. Din indre personlige rejse – Slut fred med dine evige kampe.

Er du styret af mad, relationer, sex, alkohol, fysiske aktiviteter, stoffer, elektronik, tv, spil, eller noget helt andet? Føler du dig fastlåst i uhensigtsmæssige mønstre – fanget i dit indre tomrum?

DU ER SÅ MEGET MERE END DU SELV TROR.

Dine skridt kan du komme til at træde, kærligt, nænsomt, indsigtsfuldt og i erkendelse af at forandringen må ske indefra og ud, for også at ske udefra og ind.

Når vi oplever afhængigheder, handler det om at vi dulmer nogle følelser, som har været for svære at håndtere tidligere. Måske er vi ikke blevet set, hørt og forstået i vores smerte og kroppens forsvar har passet godt på os. længslen efter indre balance, gør at vi bruger forskellige midler til at opnå indre ro.

SAMMEN TRÆKKER VI VEJRET OG BEVÆGER OS IGENNEM AFHÆNGIGHEDERNE – Lad os byde velkommen til dine længsler, din livsappetit og herved genskabe, livsglæden og livskraften.

4. At danse i takt med smerten, når den flytter ind – om at være pårørende til et menneske i smerte.

Pludselig sker det, smerten står ved din hoveddør og banker på. Du bliver tilskuer til at en som du elsker, er i smerte og du oplever at smerten bliver det ekstra familiemedlem, som sidder med ”ved bordet” når livet leves og tilstanden pulserer som et livsvilkår for alle. Når din kære rammes af fysisk eller psykisk smerte, så rammes hele familien. Måske har du travlt med, at passe på din kære i starten, måske bliver det svært at sætte ord på dine behov, udtrykke dine sorger, smerter og længsler, når du samtidig ønsker at være tålmodig, rumlig, kærlig og omsorgsfuld. Måske bliver kærligheden sat på prøve?

Tag din kæreste i hånden og /eller kom alene og ”dans med” i et rum hvor vi “bevæger os” ind i et emne, fyldt med tabu og længsler som må tages frem i lyset.

5. Hvem er du – Når kærligheden dør og du bliver væk fra dig selv – dit fundament det rystes.

”JEG VIL SKILLES”, ”JEG KAN IKKE MERE”, ”DET ER SLUT”.

Kærligheds-relation som på et tidspunkt fik dig til at føle alle de skønne følelser, den brast den dag du eller din partner sagde, ”det er slut”. Den du var og det VI som har været så stor en del af dig, er for altid forandret og i stedet skal du finde tilbage til dig selv -du må på rejse hjem, tilbage til det menneske som du dybest set er.

Med bruddet af et forhold, følger der mange farveller, det efterlader tab – både hos den

som går og hos den som sidder tilbage- tilbage med følelsen af, at blive forladt.

Jeg tænker på tabet af troen, af håbet og af kærligheden – alt det som I delte og det som du troede på engang. Tabet af drømmen, (det ideelle kærlighedsforhold), tabet af tillid, tabet af venskab, tabet af…..

En livskrise kan være smertefuld at komme igennem. Med tiden må du finde fred ved tanken om, at du i denne proces fandt vækst, fandt hjem i dig og tilbage til det menneske som du dybest set er.

6. Har din kæreste har et brudt forhold bag sig og nogle “skønne” unger med sig…

Drømmen om den ideelle kernefamilie forsvinder ikke, fordi din kæreste har en fortid. Dine længsler, dine drømme, dine sår og dine forsvar må gå hånd i hånd med din kærestes… Der følger så meget mere end kys, kram og kærestens yndige unger med…

Måske virker det til tider som om alle din bedste intentioner ”forsvinder” i uoverskuelige problematikker. Måske mærker du en ukærlig kritiker i maven, som skammer sig over, at du til tider kan ha´ svært ved at holde af ungerne, den tidligere partner, familien og fortiden. Oplever du, at dine forsvar, dine følelser, dine indre fortællinger, gør samarbejdet, hverdagen og kærligheden svær og sårbar?

Måske ønsker du blot at se endnu mere kærligt på mulighederne som også lever med din sammenbragte familie. Ja, det er muligt at styrke kærligheden mellem dig og din partner og få omsorgen og relationerne med dine, mine og vores børn, til at leve i harmoni og måske endda mærke, Kærligheden til hinanden vækste?

Livet er mangfoldigt og det er dine livsvalg også. Det er muligt at skabe kærlige relationer og leve kærligt i din moderne familie. Jeg ved det fordi jeg træder mine skridt og lever i respektfuld mangfoldighed.

Kom og lad dig bevæge og berige til din moderne families fælles liv med dine og mine børn…

7. Der findes ikke nogen vinder – når krænkelser finder sted.

Jeg levede i to verdener, da jeg fik i skole. 

  • Mit hjem var min sikre base og der jeg mærkede kærlighed – der jeg følte mig elsket.
  • Skolen.. (fra 4-7 klasse) var et helvede, stedet hvor livet pludselig blev fyldt med angst, sorg, tab, skyld og skam. Stedet og hændelserne grundlagde dybe traumer og uforløst smerte… stedet blev “helvedes baggård”. 

Idag har jeg fundet hjem i mig selv, fundet fred og frihed . Mit foredrag er dybt og kærligt – uden dom og uden behov for at pege finger af  de som var aktører omkring mit liv. Jeg vil bringe eksempler ind, fra min private rejse, uden dom vil jeg bruge min personlighed og min faglighed, til at vise, at der findes en vej igennem smerten. Det bliver et foredrag med fokus på at vise vejen, se smerten hos alle implicerede, når krænkelser finder sted. Samt at skabe fokus og vise vej tilbage i lyset, livet, freden og friheden 🦋

Det bliver et foredrag med fokus på ressourcerne og på menneskesjælens trivsel. Den trivsel og mistrivsel som kan ses i øjnene (og på udtrykket i billedet) som ser… hvis du ser, rigtig godt efter…. 

Lad os mødes i kærlighed, uanset om det er dit offer, din bøddel eller din redder som umiddelbart styrer din indre kamp, for sandheden er… 

“DER FINDES IKKE NOGEN VINDER – NÅR KRÆNKELSER FINDER STED”..

8. Når små og store børns hjerter smerter – og barnetroen lider last.

Den dag du træf et valg om, at du ville være forældre, den dag forandrede dit liv sig for altid og jeg tror at vi er ret enige om, at der flyttede et væsen ind i dit liv, som du for altid har fået en helt særlig kærlighedsrelation til. Sammen med hjerteforbindelsen fulgte der måske også bekymring med? Måske er den første tid gået ret godt og måske går det fortsat ret godt og måske… Hvordan forhindrer du dit barn i, at ”blive smittet” af dine sår på sjælen?   Som dit barn vokser sig større, følger frigørelsen fra dig, dit barn søger mere og mere, flere og flere erfaringer. Måske sidder du nu og har oplevet, at dit barn har mødt smerte, fået sår på sjælen, som det ikke var dig muligt, at forhindre. Hvordan kan dansen i livet være så let og så levende som muligt, hvordan viser du dit barn kærligt på vej og hvordan rummer du barnets smerte?

9. Angstens fortælling – tag de små i hånden og bevæg dig nænsomt, igennem smerten.

Når Angst fylder og har ”taget magten” i dit liv, så oplever du måske at din krop reagerer ved, at flugte, kampe, at det føles som om kroppen står helt stille, stivner eller måske reagerer du ved at blive helt følelsesløs og måske overvældes du af tomhed. 

Når angst kommer til dig som menneske, kommer det med et budskab, med ønsket om at hjælpe kroppen væk fra den fare som opleves truende. Kroppen husker nemlig det, som sindet og sjælen forsøger at glemme. 

Men der findes en kærlig vej igennem angsten og smerten. En nænsom vej, som viser dig igennem din angst, ved at se kærligt på årsag, sammenhæng og via bevægelsen ind til det som kroppen husker. Ved at genfinde kærligheden til de yngre udgaver af dig selv som har brug for kærligt at slutte fred, sker der en forløsning, en fred og en frihed som du måske har svært ved at tro findes. Måske lever du med en overbevisning som siger, at tilstanden inden i dig er et livsvilkår? Men sådan behøver det ikke være. 

Som menneske og som krops- og psykoterapaut ønsker jeg at sprede budskabet om at det er muligt at slutte fred og mærke friheden pulsere i livet – uden angst.

10. Ingen kommer gennem livet uden at mærke jorden skælve – om sorg og tab.

Hvad er sorg – et tegn på kærlighed, savn og sjælelig forbindelse. 

Du kan sørge over tabet af noget eller nogen som du holder af. Sorgen har mange ansigter og det afgørende er måden du møder dig selv og måden du bliver mødt i din sorg på. 

”Den største sorg i livet er, at miste dele af den du dybest set er.

Lad os mødes til en aften hvor vi sætter fokus på Sorg, savn, tab og trivsel. På livet, længslen, friheden og freden.

11. Du skal aldrig gi´ dit hjerte væk, for det “dør” du sku` af….

Kender du længslen og den evige søgen efter kærlighed? Er det tænkeligt at din søgen starter det helt ”forkerte” sted. 

Du søger måske udenfor dig selv, igennem dine relationer og uden omkring i livet som føles som om det bevæger sig forbi dig, uden at du har indflydelse. Du bruger måske store mængder af energi på, at dele ud af dig selv til andre, i kærlighed og i længsel. Denne evige længsel finder du ikke ude i andre, den finder du inde i dig selv, i kærlighed til dig selv og den du dybest set er.

Kom og lad dig inspirere til at nærer dit hjerte med det som føles sandt. Nære dit smukke hjerte med det middel som ingen begrænsning har for hvor meget kærlighed du til gengæld kan skænke ud af fra dit hjerte og til dem du holder af….

12 . Parforholdet -Kommunikation, seksualitet, kærlighed og dit hjerte

Er der gået hverdag i dit parforhold, føles det som om du er alene om, at gøre en indsats og sider du mest foran tv’et – og hvis du snakker med din partner er det så mest om praktik og ”naboens udfordringer”? Nå nej… Måske sker det også, at I råber lidt af hinanden og særligt opleves det som din partner bare er utilfreds med alt hvad du gør og særligt alt hvad du ”ikke gør”….

Det er tid til, at I stopper op, ser hinanden i øjnene og stopper den snakken… 

Det er tid til at lede dybt i dit hjerte, tid til at lytte, tid til at tage din Partner i hånden, og gøre dig umage. 

Tid til at genfinde din nysgerrig interesse for din partners længsler og behov, tid til gensidig nysgerrighed og tid til at sætte fokus på kommunikationen mellem jer. 

Tid til at komme til foredrag, tid til at blive mindet om det som var og til at genfinde din tro, dit håb og din kærlighed…..

Tid til at gøre dig umage og på sigt mærke at den pulserende energi vokser imellem din partner og dig….

Følg med på Facebook og få nyhederne, mens de sker

Du finder oplysninger om udvidede åbningstider, nyheder og læse flere udtalelser fra mine klienter. Du kan også skrive direkte til mig på siden.

Etik i det terapeutiske rum

Hos mig går respekt, fortrolighed og tavshedspligt hånd i hånd som en væsentlig og naturlig del af, at du som klient deler dybe, sårbare og personlige problematikker med mig som terapeut.

Jeg benytter mig af mange forskellige terapeutiske metoder og redskaber. Jeg tager altid udgangspunkt i dig, samspillet imellem din krop, dit sind og din sjæl. Jeg vægter balance og har fokus på det, som giver mening i din proces.

Denne udviklings- og dannelsesrejse sker i et nærvær, som vil føles helt særligt – fordi den er din personlige vej, og den har jeg dyb respekt for.

Jeg er Registreret medlem af Fadp (Foreningen af Danske Psykoterapeuter) og lever op til de etiske krav og forventninger, som foreningen stiller til sine medlemmer. For mig er det en væsentlig del af etikken omkring mit arbejde, at jeg forholder mig til mine egne indre processer. Derfor modtager jeg løbende terapi og supervision som en del af min naturlige praksis.

 

 

 

Kontaktinfo

Book tid hos Balance i livet

Ønsker du en af udvalgte behandlinger eller vil book et event skal du kontakte mig via telefonen eller sende en besked på kontaktsiden. 


Designet af Plico A/S. All rights Reserved.