Psykoterapi i børnehøjde

En historie om børneterapi fra forældrenes perspektiv

Psykoterapi i børnehøjde

Når jeg bliver kontaktet af et forældrepar, der ønsker, at jeg tager deres barn/unge i individuel psykoterapi, betinger jeg mig altid, at første møde sker via en familiekonsultation. Her opbygger vi sammen den grundlæggende tillid, som gør, at vi kan tale om det, som opleves svært. Her er det vigtigt at understrege, at når jeg tager børn i terapi, må forældrene være indstillet på selv at arbejde med årsager, sammenhænge og forløsning.  

Det er sårbart at være det barn/den unge, som kommer som symptombærer, og det er sårbart at være den forælder, som rækker ud til et professionelt menneske efter hjælp. 

I tilfælde, hvor barnet/den unge reagerer kraftigt, og forældrene henvender sig med et ønske om terapi i børnehøjde, da opstår der ofte en klarhed under sessionen, om hvordan vi sammen tager os kærligt af familiens udfordringer. 

  • Er det barnet, som har brug for sit eget vækstfremmende frirum?
  • Er der tale om relationelle udfordringer, som bedst løses i samspil med forældrene?
  • Finder vi sammen frem til, at der skal laves en kombination af terapi i børnehøjde og nogle familie sessioner?

    Uanset finder vi den rette løsning for netop jeres unikke familie.

Når jeg mødes professionelt med børn og unge, sker det  i et særligt rum af kreative processer. Smukt er det at se mennesker, store og små, slippe det, som begrænser, og slutte fred.

I fortjener alle, at livet igen bliver en leg. Allerede under første session skaber vores kontakt og dialog en gensidig forståelse af, hvilken vej forløbet naturligt bevæger sig. Det sker, at det opleves meningsfyldt at tage et barn/en ung i individuel terapi. Men det sker altså også, at forløsningen i familien peger mere i retning af, at forældrene må tage “arbejdstøjet” på og løfte trivslen i familien.

Kontaktinfo

Book tid hos Balance i livet

Ønsker du en af udvalgte behandlinger eller vil book et event skal du kontakte mig via telefonen eller sende en besked på kontaktsiden. 


Designet af Plico A/S. All rights Reserved.