Psykoterapi for familier

Fokus på konkrete relationelle udfordringer

Rådgivning og terapi for familier

Der kan være meget på spil i en familie, hvad enten der er tale om en “såkaldt” sammenbragt familie eller en familie med mor, far og børn. Familierne lever generelt en travl hverdag og det kan være med flere børn, med modsatrettede behov og ønsker. Det kan være vanskeligt at være den ansvarlige forælder, som du helt sikkert drømmer om at være.

Måske har kvaliteten i jeres kommunikation ikke den nærvær, ro og omhyggelighed, som er så afgørende for at gøre en vigtig og vanskelig samtale konstruktiv. Min vigtigste opgave er her at være nærværende og hjælpe til at give samtalen den nødvendige kvalitet.

I familieterapien er det kærligheden og de kærlige relationer, der er udgangspunktet for terapien, og for at der sker forandringer og udvikling. Også når de kærlige følelser kan være svære at få øje på. Når magtesløshed, frustration, vrede eller de sårede følelser fylder.

I samspil med børnene er det altid forældrene, som har det endelige ansvar for kvaliteten af samværet. Det er derfor en rigtig, ansvarsfuld og kærlig handling at invitere sin familie med i terapi, hvis der er familiemedlemmer, der ikke trives, eller hvis der er elementer i familielivet, der har brug for at blive talt om og måske handlet på.

Grunden, til at familier vælger et forløb i familieterapi, kan være mange, men typisk gælder det, at vanskelighederne er blevet så store og svære at tale om, at hjælp til samtalen er påkrævet. Temaerne kan være trivsel efter skilsmissen, livet i en sammenbragt familie, psykosociale udfordringer, sorg/tab, angst/depression, afhængigheder, relationelle vanskeligheder i familien eller i livet generelt og alt muligt andet, som påvirker familiens trivsel på en sådan vis, at familieterapi bliver vejen frem.

Jeg tilbyder også professionel hjælp til at tackle konkrete problemer, som kan være opstået akut, eller som har været i familien over længere tid. Det vil sige, at familien mødes med mig, og at vi igennem dialog får sat ord på og belyst, hvad der kommer i spil for den enkelte og for familien som helhed.

Metoderne adskiller sig dog fra hinanden, da der ved familieterapi er fokus på det generelle samspil i familien, hvorimod der ved familierådgivning er fokus på at rådgive i forhold til et konkret problem.

Når små og store hjerter smerter, og barnetroen lider last.

Kontakt og book tid

Alle bookinger på behandlinger foregår via telefonisk eller skriftlig henvendelse via kontaktformularen på kontaktsiden eller mail. Find oplysningerne her under.

Telefon

40 21 75 71

Mail

info@charlotteoesterbaek.dk

Kontaktinfo

Book tid hos Balance i livet

Ønsker du en af udvalgte behandlinger eller vil book et event skal du kontakte mig via telefonen eller sende en besked på kontaktsiden. 


Designet af Plico A/S. All rights Reserved.